Mihaela Pocșa

Social Media Manager și fondator Positive News Romania

Mihaela este social media freelancer si locuieste in Marea Britanie de 12 ani.

A fondat positivenewsromania.com ca raspuns la stirile constant negative din Marea Britanie despre Romania si romani. Acum cativa ani nu existau platforme care sa ofere stiri pozitive sau cel putin obiective cu referinta la romani. Multe din titlurile din presa britanica cu referinta la romani erau inflamatoare si rasiste, iar exemplele sau stirile pozitive nu erau promovate sau facute cunoscute publicului larg.

Aceasta campanie de presa a contribuit la crearea unui stereotip si a unei imagini negative a Romaniei si romanilor ducand la discriminari, atacuri rasiste. Singura solutie pentru a repara imaginea Romaniei si romanilor si pentru a a arata si partea pozitiva a lucrurilor a fost de a crea o platforma de stiri pozitive: positivenewsromania.com.

Pe aceasta platforma au fost publicate stiri pozitive despre romani care locuiesc in Romania, romani din alt tari care au castigat premii, care au fost implicati in comunitatile locale, in organizatii non-profit, si au contribuit in mod pozitiv pentru o lume mai buna.

Mihaela s-a alaturat echipei Cred in Romania pentru a continua acest proiect de promovare a Romaniei si Romanilor.