Asociația Autism Voice, prin programul Work Aid Kit, ajută tinerii neurodivergenți să își găsească un loc de muncă în România prin evaluare vocațională, consiliere, training-uri și parteneriate cu companii.
Când vorbim despre un tânăr neurodivergent din arii precum autism, adhd, dislexie, etc. ne gândim la câte posibilități poate avea acesta în România? Poate avea un loc de muncă? Se va putea descurca singur după ce familia nu îi va mai fi aproape? Va avea prieteni?
Asociația Autism Voice prin programul Work Aid Kit lansat anul trecut, vin cu aceste răspunsuri. Da! Un tânar neurodivergent poate avea parte în România de toate aceste posibilități.
Ce presupune programul Work Aid Kit?
Prin Programul Work Aid Kit se oferă suport tinerilor cu autism prin acțiuni de educare a acestora prin servicii de evaluare vocaționale, consiliere vocațională și training-uri pentru angajare și ateliere de educație non-formală în scopul creșterii abilităților de inserție în muncă a acestora.
Tot în cadrul programului Work Aid Kit se acționează și la nivelul companiilor printr-o serie de training-uri acordate angajaților, persoanelor din conducere, manageri, departamentul de HR pentru a-i ajuta cu toate informațiile necesare integrarii unui tânăr neurodivergent la locul de muncă. Organizația îi ajută să afle care este procesul de angajare a unui tânăr cu autism adhd, etc., cum ar trebui să arate fișa postului, cum ar trebui acordat feedback-ul sau cum ar putea echipa să îl ajute să se integreze și să socializeze.
Mai multe detalii aici – https://institut.autismvoice.ro/work-aid-kit/
Deoarece anul acesta organizația își propune să plaseze la locul de muncă tineri neurodivergenți, realizează parteneriate de mach-making cu companii, în funcție de disponibilitate, tipul de muncă și cunostințele dobândite de tânăr în cadrul atelierelor pe care aceștia le organizează, pentru internship-uri plătite, job-uri part-time sau full-time
Cu pași mici dar siguri putem Revoluționa Sistemul de Sănătate Mintală, deoarece Asociația Autism Voice Crede În România!

Ana Vicoveanu a absolvit Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiința Materialelor, din cadrul Universității Politehnica din București.
În prezent, lucrează în cadrul companiei de consultanță imobiliară, CBRE, unde ajută companiile de orice dimensiune, de la start-up-uri la corporații multinaționale, să ia decizii educate privind procesul de real estate (închiriere, renegociere, analize stay versus go) pentru spațiile de birouri.Voluntariatul este una din pasiunile Anei, fiind implicată și în asociații precum The Social Incubator și programul Our Big Day Out dezvoltat de Asociația Sister, unde lucrează cu tineri care provin din medii defavorizate. Ana crede că voluntariatul se potrivește oricui îşi doreşte şi înțelege responsabilitatea civică, pe care o are față de societatea civilă în care trăiește.