Andrei Nițu – chipul lui IIsus la dimensiuni umane

Andrei Niţu este pictorul român în plină ascensiune. Născut în Bucureşti, a studiat la Academia Regală de Artă din Haga. El este interesat, după cum reiese de pe site-ul său, de ambiţiile şi dorinţele care determină comportamentul uman. Un aspect fascinant al picturilor sale este acela că ele au, în medie, înălţimea unui om. Astfel, artistul simte că dimensiunea lucrării personifică obiectul acesteia, amplificând relaţia cu privitorul. De asemenea, picturile lui provoacă senzaţii viscerale. 

Iată cum acest tânăr a suprins atât de firesc, dar în acelaşi timp atât de expresiv chipul Mântuitorului încununat de spini.

Mai mult, Andrei Niţu are intenţia de a arăta cum omul a avut întotdeauna tendinţa de a îşi nega mortalitatea. Poate că şi apropierea de divinitate are tot acelaşi scop în vieţile noastre sau poate că nu, poate că este doar chemarea sufletului nostru de a ne apropia de Creator.

Să fie oare România țara inspirației?

One thought on “Andrei Nițu – chipul lui IIsus la dimensiuni umane

  1. Pingback: Andrei Nuțu - pictor român în plină ascensiune - Cred în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.