Știai că Muzeul “Astra” din Sibiu este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa?

Aflat la marginea Sibiului, într-un cadru natural pitoresc, Muzeul Astra deschide porțile către un trecut îndepărtat și fascinant. Luând o pauză de la ritmul nostru accelerat, putem găsi colecția etnomuzeală într-o oază de liniște și frumusețe, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. 10 km de alei printre prispe țărănești, meșteșuguri, biserici de lemn și natură te așteaptă să îți spună povestea.

Aflat la marginea Sibiului, într-un cadru natural pitoresc, Muzeul Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, deschide porțile către un trecut îndepărtat și fascinant. Luând o pauză de la ritmul nostru accelerat, putem găsi colecția etnomuzeală într-o oază de liniște și frumusețe, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. 10 km de alei printre prispe țărănești, meșteșuguri, biserici de lemn și natură te așteaptă să îți spună povestea.

Complexul muzeal se întinde pe o suprafață de peste 96 de hectare și adăpostește peste 400 de construcții tradiționale: case țărănești, ateliere, mori de apă, biserici, școli și multe altele, aduse din toate colțurile țării. Peste tot vizitatorii pot simți pulsul vieții rurale de odinioară. Construcțiile nu sunt doar simple exponate, ci locuri în care meșteșugarii demonstrează vechi tehnici de lucru, de la țesut la olărit sau prelucrarea lemnului.

Sursă fotografii: https://muzeulastra.ro/galerie-foto/

Muzeul este situat într-o zonă naturală impresionantă, înconjurat de pădure și întins pe malurile unui lac. Peisajul îmbogățește experiența culturală, oferind totodată spații pentru recreere și relaxare. 

Biblioteca are un un fond de peste 400.000 de volume, reprezentând una dintre cele mai mari și mai valoroase biblioteci de etnografie și folclor din România. ASTRA găzduiește de asemenea numeroase manifestări culturale: târguri, ateliere, festivaluri, conferințe și concerte. Acestea nu doar sărbătoresc tradițiile, ci le și readuc la viață.

Prin proiectele sale, ASTRA se dedica conservării și revitalizării patrimoniului cultural tangibil și intangibil. Aici, tradițiile nu sunt văzute ca relicve ale trecutului, ci ca o parte vie și dinamică a identității românești.

Complexul Național Muzeal ASTRA este mai mult decât un simplu muzeu. Este o experiență, o călătorie în inima României tradiționale, o celebrare a valorilor și meșteșugurilor care au modelat identitatea națională. Fiecare colț al său șoptește povești despre oameni, locuri și timpuri apuse. Într-o lume în rapidă schimbare, ASTRA oferă un refugiu unde tradițiile continuă să dăinuie și să inspire. Iar pentru o descoperire mai profundă, o veritabilă călătorie în timp poate fi aflată la unicul Muzeul al Aurului din Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.