Poveste de succes a teatrului românesc – Denis Hanganu

Când spui Denis Hanganu, spui „Clanul”, serial premiat de două ori consecutiv cel mai bun serial TV românesc. 

Totuși, chiar dacă televiziunea a fost rampa lui de lansare la nivel de vizibilitate națională, Denis a rămas conectat cu teatrul. Nu doar că a rămas conectat, dar are spectacole numai unul și unul! Ținând cont de evoluția carierei sale, vedem în Denis o poveste de succes a teatrului românesc.

Cine este Denis Hanganu? Cum își alege spectacolele în care joacă?

Actor, dar înainte de toate om, Denis are toate elementele pentru succes: talent din plin, dublat de perseverență, și o carismă fantastică.

Atunci când i se propune să intre într-un proiect nou, calitatea textului de teatru este cea care face diferența. În cazul piesei „You say tomato” de  Joan Yago, Denis a fost covins de scrierea ofertantă a acesteia. Datorită materialului plin de subtext și conflicte, Denis a avut un teren de joacă generos pentru a explora și exploata complexitatea personajului.

Cum este cu teatrul de fapt?

Actorii sunt inima unui spectacol, așadar este esențial ca dialogul dintre ei să fie mereu viu și cât mai desprins din realitate, astfel încât tensiunile, umorul și drama să se contopească într-un întreg armonios. You say tomato de la Teatrul Național București a tras biletul câștigător, fiindcă întrunește toate aceste elemente.

 

Dar cu You say tomato?

You say tomato se diferențiază de alte spectacole prin conversațiile autentice și pline de savoare ale celor doi protagoniști, care pendulează în emoții trăite cu siguranță de orice spectator. De asemenea, pe lângă cele menționate anterior, spectacolul iese în evidență mulțumită personajelor bine conturate și a poveștii inspirate din fapte reale, fiindcă Denis ne-a spus un mic secret: la momentul la care autorul scria piesa, avea numeroase discuții contradictorii cu partenera de viață.

Farmecul irezistibil al spectacolului este acela că toate situațiile din piesă sunt atât de bine ancorate în realitate încât nu există niciun moment în care să nu empatizezi sau să nu te identifici cu dilema unuia dintre cele două personaje. Impactul emoțional asupra spectatorilor este mereu unul puternic și realmente vizibil în timpul aplauzelor de final. Această reacție autentică este încă o dovadă că românii sunt consumatori de artă, contrar a ceea se spune în general despre poporul nostru.

Spectatorul pleacă cu satisfacția că-și poate aduce propria perspectivă asupra poveștii. Interpretarea și rezolvarea momentului final vor fi mereu la alegerea sa; având totodată parte și de o experiență captivantă și memorabilă în ceea ce privește adevărul teatral.

Pe românește, sunt doi actori pe scenă, doi actori tineri care joacă natural, credibil și care reușesc să te țină cu sufletul la gură timp de o oră și douăzeci de minute.

Crede Denis în România? Dacă da, de ce?

Denis ne-a răspuns simplu: crede în România datorită tinerilor talentați și plini de potențial din țară, care merită o șansă. Pentru el, aceștia reprezintă în mod incontestabil forțe ale schimbării în cadrul societății. Astfel, oferirea sprijinului și a oportunităților de care au nevoie ar contribui semnificativ la evoluția și prosperitatea României.

Și încă ceva…

You say tomato se va juca la Teatrul Național București, în data de 10 decembrie, iar Denis ne mai pregătește și alte spectacole, printre care menționăm Constantin Brâncoveanu, unde are rolul sultanului. Acesta are Avanpremiera în data de 11 decembrie, la Teatrul Godot.

Dacă ești curios de spectacolele lui Denis sau de ce el reprezintă o poveste de succes a teatrului românesc, te încurajăm să îți iei bilete la cele două aduse în discuție mai sus. Zona de teatru este din ce în ce mai bogată în actori talentați și spectacole de calitate, deci merită săli pline până la refuz!

Dacă sunteți amatori de teatru, vă încurajăm să citiți și articolul nostru despre spectacolul Tatăl, ultimul spectacol al marelui actor Victor Rebenciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.