Știați că România s-a clasat pe al doilea loc în clasamentul producătorilor de biciclete din Uniunea Europeană pentru doi ani consecutivi?

În ultimii doi ani cu privire la care au fost publicate analizele statistice ale Oficiului pentru Statistică al Uniunii Europene – Eurostat, 2021 și 2022, România se clasează pe al doilea loc în clasamentul producătorilor de biciclete din Uniunea Europeană, cu 2,5, respectiv 2,6 milioane de unități produse.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât în ultimii cinci ani, industria producătorilor de biciclete a avut o evoluție spectaculoasă, înregistrând o creștere de aproximativ 450%, de la 0,5 la 2,6 milioane de unități produse.

De altfel, singurul stat care depășește România în acest clasament este Portugalia, însă țara noastră s-a apropiat într-un singur an cu 0,4 milioane de unități, înregistrând la finele anului 2022 o diferență de numai 0,1 milioane de unități față de lusitani.

În clasamentul anului 2022, România a fost urmată de Italia (cu 1,9 milioane de unități produse), Germania (cu 1,4 milioane de unități produse) și Polonia (cu 1,2 milioane de unități produse).

Din punct de vedere economic, acest succes contribuie semnificativ la demontarea mitului slabei industrializări a României, îmbunătățind și diversificând profilul industrial al țării noastre, sporind nivelul exporturilor și, în același timp, contribuind la consolidarea pieței forței de muncă.

Clasarea pe locul al doilea în topul producătorilor de biciclete din Uniunea Europeană pentru doi ani consecutivi este o dovadă a adaptabilității și rezilienței României. Aceasta reflectă o capacitate dezvoltată de previziune economică și o aliniere la obiectivele mai ample ale Uniunii Europene de promovare a practicilor sustenabile și de reducere a emisiilor de carbon. Astfel, pe măsură ce România continuă să pedaleze către vârful producției de biciclete, nu doar îmbogățește peisajul său economic, ci contribuie semnificativ și la efortul colectiv pentru un viitor mai verde și mai durabil în cadrul Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.