„Avem un potențial uriaș ca țară”. Aceasta este opinia Teodorei Nacu. Părinții Teodorei au plecat din România când era un copil și ea a petrecut 21 de ani în Italia. Recent, s-a întors la București pentru a face un doctorat, pentru a vedea cum stau lucrurile în România de astăzi și pentru a putea contribui la dezvoltarea țării sale de origine. Deși se simte împărțită între cele două culturi sale, se simte 100% româncă și este mândră de asta.
Teodora are planuri mari pentru România, pentru a continua să ajute „casa ei originală și autentică” să se dezvolte în direcția bună. Ascultați mai multe detalii despre amintirile ei din vacanța anuală la Galați, despre analiza ei despre situația economică a României și despre dorința ei de a-i vedea pe români iubindu-se mai mult pe ei înșiși și inspirându-se de la bunicii lor, în interviul de mai jos.
Întrebări pentru românii din diaspora: Cum găsiți vremea în țara gazdă? Cum rămâne cu mâncarea?
Și o întrebare pentru toată lumea: credeți și voi că schimbarea vine în primul rând de la noi înșine?

Elie este originar din Franța, unde și-a petrecut copilăria și o parte din studiile universitare. După ce a locuit în mai multe țări, a ajuns în România în februarie 2016. După ce s-a îndrăgostit la prima vedere de frumoasa noastră țară, a decis să rămână, învățând limba și imersându-se în cultura noastră un pic mai mult în fiecare zi. Secretar general adjunct al Colegiului juridic franco-român al Facultății de Drept a Universității din București, el își dorește acum să rămână în lumea academică și să continue să lucreze pentru a consolida cooperarea culturală și academică franco-română. Acesta este motivul pentru care lucrează în prezent la o teză de doctorat în drept comparat franco-român.
Pingback: „Românii întotdeauna au știut să se descurce” - Brian Cardon și Bogdan Popescu - Cred în România