ȘTIAI CĂ cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa se află în România?

Aceasta este un omagiu adus lui Decebal, ultimul rege al Daciei și un simbol al rezistenței împotriva cuceririlor romane. Privind stoic către Dunăre, imaginea lui Decebal evocă puterea și determinarea poporului dac. Sculptura colosală este o realizare tehnică remarcabilă. Săpată direct în stânc de pe malul râului, lucrările la această sculptură au durat 10 ani, între 1994 și 2004, și au fost realizate sub conducerea sculptorului român Florin Cotarcea. Amplasarea sculpturii, în inima defileului Dunării o transformă într-un punct de atracție major pentru turiștii din întreaga lume. Priveliștea este cu atât mai impresionantă atunci când este admirată de pe apă, într-o croazieră pe Dunăre. Chipul lui Decebal rămâne o celebrare a istoriei, a curajului și a identității unui popor. Această operă de artă, vizibilă chiar și din Serbia, servește ca un reper permanent al contribuției Daciei la istoria Europei și al legăturii strânse dintre români și rădăcinile lor dacice.

În zona Cazanelor Dunării, într-un peisaj spectaculos dominat de stânci înalte și ape învolburate, se înalță un monument impresionant. Săpat în piatră, Chipul lui Decebal stârnește admirație și mândrie. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, măsurând nu mai puțin de 55 de metri în înălțime și 25 de metri în lățime.

Sursă fotografie: https://blog.travelminit.ro/traseu-turistic-pe-urmele-dacilor/

Aceasta este un omagiu adus lui Decebal, ultimul rege al Daciei și un simbol al rezistenței împotriva cuceririlor romane. Privind stoic către Dunăre, imaginea lui Decebal evocă puterea și determinarea poporului dac.

Sculptura colosală este o realizare tehnică remarcabilă, fiind astfel cea mai înaltă sculptură din piatră din Europa. Săpată direct în stâncă de pe malul râului, lucrările au durat 10 ani, între 1994 și 2004, și au fost realizate sub conducerea sculptorului român Florin Cotarcea. 

Amplasarea sculpturii, în inima defileului Dunării, o transformă într-un punct de atracție major pentru turiștii din întreaga lume. Priveliștea este cu atât mai impresionantă atunci când este admirată de pe apă, într-o croazieră pe Dunăre. Să fie oare România țara inspirației?

Chipul lui Decebal rămâne o celebrare a istoriei, a curajului și a identității unui popor. Această operă de artă, vizibilă chiar și din Serbia, servește ca un reper permanent al contribuției Daciei la istoria Europei și al legăturii strânse dintre români și rădăcinile lor dacice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.