Isabella Stefani: Pictura, ca o călătorie într-o altă dimensiune

În universul picturii, există artiști cu perspective și abordări inedite, iar discuția cu Isabella Stefani dezvăluie nu doar talentul său, ci și pasiunea sa pentru procesul creativ. Isabella ne dezvăluie că fiecare tablou are o poveste unică. Totodată, ea ne povestește și ce sculptură faimoasă i-a devenit slăbiciune. Cu o tehnică distinctă, Isabella Stefani caută mereu să surprindă publicul, aducând în permanență elemente inovatoare în creațiile sale. Inspirată de oameni și experiențe, ea călătorește în căutarea energiei și a ideilor proaspete. „Într-un echilibru sublim între viața profesională și cea personală, pictura devine nu doar o formă de expresie, ci și un mod de viață plin de satisfacții.’’

 

Care este primul cuvânt ce îți vine în minte când te gândești la pictură și de ce?

Liniște. Este momentul în care mă deconectez, trec cumva în altă „dimensiune”. E un „loc” în care eu decid cine intră și cine nu. 

Care este lucrarea ta preferată?

Nu am o lucrare preferată, fiecare tablou are povestea lui și toate sunt speciale pentru mine. Am o slăbiciune pentru tablourile în care am pictat sculptura lui Brâncuși, Domnișoara Pogany. Am pictat până acum cinci variante diferite, tablouri unicat. Spun că am o slăbiciune pentru că, în mod normal, nu îmi place să pictez același lucru de două ori. Aceasta este singura temă care îmi face plăcere să o reproduc.

Ai menționat într-un interviu că ai un mod de a picta cumva diferit, ne poți povesti un pic despre tehnica ta?

Ca fiecare artist și eu am modul meu aparte de a scoate în evidență tablourile. Îmi place ca fiecare lucrare a mea să surprindă publicul și, după spusele lor, reușesc. Oamenii dragi care mă urmăresc în mediul online îmi transmit că abia așteaptă să vadă cu ce o să îi mai surprind. Acest fapt îmi dovedește că îmi iese aproape de fiecare dată. Îmi place să vin cu ceva nou tot timpul.

De unde îți iei inspirația când pictezi?

Inspirația poate să vină din orice. În mare parte, oamenii mă inspiră, experiențele lor, impactul lor asupra mea și lista continuă. Atunci când plec să vizitez locuri, din țară sau din afară, mi se întâmplă aproape de fiecare dată să revin cu forțe proaspete și multe idei noi.

Ce urmărești să transmiți prin tablourile tale?

Îmi doresc mult ca oamenii, când le privesc, să se încarce cu energie bună, să îi bucure, să transmită o emoție. Nu mi-am dorit niciodată ca ele să fie doar niște obiecte de decor. Pentru mine sunt mult, uneori le asociez cu „copiii” mei. Persoanele care le privesc îmi transmit gânduri deosebite în ceea ce le privește.

Toată lumea spune că arta are o influență pozitivă asupra oamenilor. Cu ce consideri că îți îmbunătățește viața faptul că pictezi?

Sunt norocoasă că am mers pe această cale, că nu am renunțat niciodată și acum am o satisfacție foarte mare pentru că reușesc să îmbin în cel mai frumos mod posibil arta, jobul, stilul meu de viață, astfel încât să am o viață boemă, așa cum mi-am dorit dintotdeauna. Sunt un om calm, pozitiv, arta mă face să fiu echilibrată, bună, fericită.

Ai afirmat într-un interviu că iubești valorile românești și ești de asemenea un promotor al artei autohtone. Ce îți place cel mai mult la România și de ce crezi în ea ?

România are potențial, dar recunosc ca este mult de muncă pe toate planurile.

În primul rand că este o țară frumoasă, avem atâtea locuri deosebite de explorat! Îmi place că oamenii pun din ce în ce mai mult preț pe locuri mai puțin accesibile, ca să se conecteze cu natura, iar aceștia îi inspiră și pe restul. Susțin că prin puterea exemplului putem să fim mai buni toți, să facem lucruri mai frumoase, să ajutăm. 

Când vorbesc despre puterea exemplului mă refer și la experiențele mele, care mi-au dovedit cât de adevărat este acest fapt. În România, mereu au existat persoane care au făcut diferența, dacă ești deschis la schimbare vei avea parte de ea.

 

Sperăm că ți-a plăcut și ai descoperit lucruri frumoase în acest interviu despre Isabella Stefani, iar dacă pictura te pasionează, îți recomandăm să afli cum Lorwna Moods a reușit să aducă arta mai aproape de oameni, prin conceptul de „Wearable arts”, mai exact jachete pictate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul, pentru a oferi funcțiile rețelelor sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor noștri pentru a-ți oferi experiențe deosebite, pentru a analiza traficul și modul de utilizare și pentru a-ți personaliza serviciile noastre. În cazul în care alegi să continui utilizarea website-ului nostru, ești de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.